top of page

VeloNOmore


Sidste mandag fik jeg en rigtig kedelig besked. Den tikkede ind i mailboksen samtidig med, at jeg kørte af færgen i Bastia på Korsika. Det korte af det lange er, at Cykelmagasinet Velomore har valgt, at prioritere anderledes for at tilgodese deres annoncører, hvilket betyder at min tredje artikel i serien på i alt fem, er taget ud af magasinet. Chefredaktøren Nikolaj informerede mig, at min artikel – som dækker den del af min tur, der går fra Harzen til Holland, cykelløbet Flandern Rundt i Belgien, Frankrig med Normandiet og Bretagne, Bordeaux og Pau, videre til Nordspanien, Portugal og endelig tilbage til Spanien for at slutte af på en fantastisk fricamperplads i bjergene tæt på Madrid – i stedet ville blive bragt i tre dele på deres online-univers.


Det slog mig sgu helt ud! Med ét slag mistede jeg lysten til at skrive. Det gav ligesom ikke mening. Så de seneste blogindlæg er bla taget ‘fra skuffen’ af skriv jeg har lavet tidligere undervejs. Og på Korsika har jeg ikke ænset min cykel en tanke – mistede også lysten til at cykle. Jeg skulle jo netop cykle for, at skrive om alt det jeg oplevede på mountain biken undervejs. Men både cykel- og skrivelyst har været helt væk den seneste halvanden uge.Jeg kunne hurtigt skrive en masse om forløbet, men det giver ikke rigtig mening. Med til historien er naturligvis også en vis såret stolthed, og da jeg i november indgik aftale med Velomore om fem artikler til alle deres udgivelser i 2022, var jeg da også en kende beæret. Så ærligt – det rammer også min forfængelighed, at blive nedprioriteret og fravalgt.


I Sevilla, den smukkeste by jeg har besøgt på hele turen, og uden tvivl ekstra seværdig fordi jeg havde Heidi i hånden gennem de smalle stræder, sneg jeg mig til at skrive på artiklen. Havde lovet mig selv at det ikke skulle ske, og fortalte Heidi at det var arbejde som pressede på. Men jeg brugte en 6-8 timer af vores tid sammen på at sidde og skrive – godt nok tidligt om morgenen. Men mit hoved snurrede omkring artikelskriveriet hele tiden.


Lørdag fløj Heidi hjem, og efter en tårevædet afsked – jeg fordi jeg vidste, at jeg ville komme til at savne hende, Heidi fordi hun var skrækslagen for at skulle flyve alene for første gang – fræser jeg ud af Madrid og kører mod en campingplads i bjergene kun 70 km fra storbyen. Her kan jeg få ro til at skrive artiklen. Og det lykkes også … søndag morgen kl 9 sidder jeg ved tasterne, og jeg klapper ikke den bærbare sammen før klokken to om natten, hvor jeg sender artikel og billeder til Velomore.Så … jeg bliver ærligt talt lidt skuffet da jeg får at vide, at de har prioriteret anderledes, og har valgt at tage min artikel ud. Og at den kommer online på deres portal i tre dele kan jeg, for at sige det lige ud, ikke bruge til noget som helst. Det vil jo i så fald kun være deres abonnenter, der kan læse artiklen, og vel at mærke kun de af deres abonnenter der også læser deres online univers.


Mandag formiddag skriver jeg en kort besked til Nikolaj, at jeg gerne vil frabede mig at de benytter mit materiale – hverken tekst eller billeder – og at jeg opfatter hans prioritering som et klart brud på vores oprindelige aftale, som jeg samtidig anser for at være ophørt. Og jeg beder ham bekræfte pr mail, så jeg er sikker på, at jeg evt kan sælge eller videregive materialet til et andet medie.


Samarbejdet er altså ophørt. Desværre. Men jeg kan mærke at det er det rigtige at gøre. Jeg har brugt alt for mange år af mit liv på arbejdsrelationer, som var fyldt med mistillid og aftaler der blev brudt, til at skulle fylde mit liv med den slags igen. For mig er en aftale en aftale, og når den pludselig bliver lavet om uden varsel, så er jeg den der er smuttet. Kunne allerede mærke den gamle stress prikke i fingrene, og der er visse signaler jeg har lært at jeg skal tage alvorligt her i livet.Så hvis du kun købte Velomore for at læse om Out of Office Still at Work, så brug de hundrede kroner på noget andet godt til dig selv. Og ellers er jeg sikker på, at bladet som sædvanlig har masser af godt indhold til dig, der er cykelinteresseret.


Og ... jeg har netop indgået aftale med Rejsemagasinet Vagabond, som gerne vil bringe artiklen, så du kan læse fortsættelsen på historien dér. Og de vil gerne bringe endnu en artikel som omhandler den sidste halvdel af turen. Det glæder mig! – jeg har virkelig nydt processen med at skrive undervejs, og jo ekstra dejligt at der også bliver vist interesse for det. Første artikel kommer i Vagabond i marts 2023, da det hænger sammen med feriemessen Aktiv Ferie, og anden artikel bliver i maj.


Så der er lidt at se frem til næste forår :)
163 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

3件のコメント


Hej Bo, Hvor er det godt at du har fundet et nyt magasin. Jeg håber du genfinder glæden ved at skrive, for du skriver godt og levende, selv for en ikke-cykelnørd. Jeg har moret mig lidt over dine start vanskeligheder med camping - det lærer man :-)

God tur

Morten (3u anno 1986)

いいね!
返信先

Tusind tak, Morten 😊 ja, det er sundt at lære nyt 😄 … og er sikker på skriveglæden kommer igen, det bobler allerede. Rigtig god weekend

いいね!

Mette Bodil  Funder
Mette Bodil Funder
2022年6月17日

Øv og alligevel godt

いいね!

Læs også

bottom of page