top of page

Tilbage ved vandetEfter tre skønne dage i Bad Harzburg er jeg taget vestpå af et par etaper. Først til Winterberg, som er et vintersportssted i Nordrhein-Westfalen. Jeg er overrasket over at køre ind i så forholdsvis høje bjerge i denne del af Tyskland, og at finde skiudlejning, stolelifter og et skilt med 'No skiboots' på døren til toiletterne på camperpladsen, havde jeg ikke drømt om. Der ligger stadig sne nogle få steder på pisterne, men ellers er stedet ganske øde. Alt er lukket – butikker, restauranter, kirke, museum, hoteller. Alt. På camperpladsen, som har den mest fantastiske udsigt over landskabet, er vi kun tre campere – den ene et ombygget militærkøretøj, som nu er hjem for et kærestepar, deres hund og to mountain bikes.Tirsdag morgen er der travlt på kontoret, så jeg ænser ikke tiden, før det er tidlig eftermiddag, og jeg pakker hurtigt sammen og kører afsted. Jeg skal besøge Heidis faster, Eva, og hendes mand Gerhard, der bor i Lennep, lige uden for Remscheid. Køreturen ud af det bakkede landskab er flot, og det tegner til at blive en rolig tur. Gps'en varsler dog kø længere fremme, og da jeg har godt 75 km tilbage er hele inderste spor proppet med lastbiler. Jeg skal have diesel på, men da bilens computer melder 120 km tilbage, tænker jeg at tanke når jeg er kørt fra motorvejen. Efter nogle gevaldige lange bakker opad, siger den pludselig kun 50 km tilbage, og da jeg drejer af på afkørslen får km efter, melder den uden varsel 'Very low fuel level'. Og derfter står der bare - - - i displayet. Med sved på panden søger jeg efter tankstationer, men de udebliver. Jeg venter at gå i stå hvert øjeblik, og kan kun grine af mig selv over, at have en tom reservedunk liggende omme i bagagerummet. I centrum af byen, holder jeg ind til siden og spørger en mand om vej. 180 graders vending midt i byen, og heldigvis er der kun 1,5 km til jeg kan pumpe den velsignede diesel i den tomme tank.


Bilens specs siger, at den er udstyret med en 80 liters dieseltank ... jeg fyldte 79,96 liter på, så det med at køre på dampene passede vist meget godt i dette tilfælde.Jeg bliver modtaget med åbne arme af Eva og Gerhard, og får straks kaffe og kage. Inden længe kommer deres børn også – Diana og Claus, sidstenævnte sammen med sin kæreste Nelly. Det er længe siden jeg har besøgt familie eller venner i udlandet, men jeg bliver aldrig træt af modtagelsen, og stemningen når alle snakker ivrigt i munden på hinanden. Med mit rustne tyske får jeg ikke alle ord med, men betydningen er der ikke noget at være i tvivl om.


Vi tager ud at spise på en græsk restaurant, og ouzo, souvlaki og tomatsalat kombineret med restaurantørens gavmilde opvarming af lokalerne, hensætter mig til en varm sommeraften på Kreta. Nelly, der er fransk, bliver begejstret over at høre, at jeg skal til Nantes – byen hun kommer fra – og jeg får en række gode tips til oplevelser og musts. Jeg lærer også at udtale det korrekt (Nåårns), så skulle være godt rustet til Jørgen og jeg kommer dertil om nogle uger.


Onsdag morgen, efter en veludrustet morgenmad, forlader jeg Eva og Gerhards gæstfrie hjem. Skønt at komme på besøg, snakke til langt ud på natten og stå op til et varmt bad.Jeg kører pludselig nordpå, men helt med vilje, og krydser grænsen til Holland. Inden længe forsvinder bakker og dale, mange af træerne er allerede grønne, og hvis man blev dumpet ned hér midt i Holland med bind for øjnene, kunne man snildt tro man var landet på Lolland. Men der er selvfølgelig også kun begyndelsesbogstavet til forskel.


Nu har jeg igen udsigt over vandet. Jeg er parkeret på havnen i Urk, som ligger ud til IJsselmeer, som er en indsø opstået ved dæmningsbyggeriet. Faktisk ligger indsøen en smule under havets overflade. Byen har en stor havn med masser af aktivitet, men ellers sker her ikke meget på denne tid af året. Byens unge fornøjer sig med at lave hjulspin på havnepladsen, så bliver nok ikke en lige så rolig nat som oppe i Winterberg.


Ellers går dagene i øjeblikket mest med arbejde, som der heldigvis er rigeligt af. I morgen kører jeg mod Amsterdam, som jeg håber at kunne trave rundt i hen ad eftermiddagen, men det vil vise sig hvor meget udgang der bliver tid til.


Sov godt! :)


82 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

Kommentare


Læs også

bottom of page