top of page

Porto by night


Mandag eftermiddag ankommer vi til Porto efter nogle aktive og varme timer i bjergene. Første indtryk er slidt by, gammelt kvarter uden for bymidten, trafikstøj, kaos, mylder ... i virkeligheden jo alt dét, der nu hører til en storby. Der bor ca 215.000 mennesker i byen, så lige lidt flere end i Odense. Som det sig hør og bør med store byer og store campere, bruger vi en lille halv time på at finde parkering, men da det er lykkedes og vi kommer ind i den airbnb lejlighed Mark har fundet til os, hører kaos også op. Superfed lejlighed, nyistandsat i to etager og med to soveværelser, lækkert bad og endnu et toilet. Ren luksus efter tre dages hygge på de 8 kvadratmeter i camperen.


Første aften ender vi i den gamle bydel, en god kilometer fra lejligheden. Hyggelig lille tapasrestaurant med sublim servering og lækker mad. Tirsdag bliver en arbejdsdag på normal vis, og sen eftermiddag går vi atter ind til byen. Vi får shoppet lidt småting i gågaden, som ligner de fleste andre gågader med FootLocker, Zara og souvenirbutikker. Men herfra bliver det mere og mere spændende. Vi bevæger os ad smalle og stejle gader ned mod floden Rio Douro og ender på et hyggeligt torv, lige overfor for dét vi kan se må være portvinspromenaden.
Vi drikker en øl og lytter til guitarspil fra et par gademusikanter, som bliver flankeret af et ungt par, der danser sig til stor jubel fra de samstimlede tilskuere. Vi krydser floden til bydelen Gaia, hvor jeg har en lille fotoopgave, og lyset er ved at nærme sig det perfekte, med den lave sol som kommer ind ude fra Atlanterhavet og kaster sine støvede stråler over floden, de gamle portvinsskibe og byens slidte tage.
Mørket falder på og det bliver hurtigt køligt, så efter at have spist cod fish og drukket et glas portvin til dessert, går vi ad den høje bro tilbage til Porto, og på et hjørne beslutter vi lige at få en godnatøl, inden vi når tilbage til lejligheden. Hér møder vi Helen og Henrik, et ældre ægtepar – hun irer, han dansker. Snakken går og pludselig har vi sludret os til endnu en sen aften. Helen og Henrik bor, blandt andet, cirka 100 kilometer syd for Valencia, og jeg aftaler at kigge forbi dem på vejen ud af Spanien, hvis tid og geografi passer.


Først ved 1-tiden slutter dagen i Porto. En yderst interessant by med masser af spændende kontraster, som varmt kan anbefales til en lang weekend eller en hel uge.


---


Info:


Spis frokost på Frankies, streetfood a la Berlin med de lækreste hotdogs.


Jeg er på det varmeste blevet anbefalet at spise portugisisk tapas på Tapa Bento, men restauranten har desværre lukket mandag og tirsdag, de to dage vi er her. Se mere her:


69 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

Comments


Læs også

bottom of page