top of page

Playa de las Catedrales


... eller A Praia das Catedrais – er støt på begge måder at stave det på. Den første er mest online, når man skal finde noget omkring stranden, den anden er på alle skilte i området.


Men uanset stavemåde, så er stranden en utrolig flot oplevelse med de forrevne klipper og Atlanterhavet der tålmodigt fortsætter med at slide på dem. Mandag sen eftermiddag cykler jeg ud til stranden på vejen til Lidl for at handle. Hvad jeg ikke har tænkt over er, at det på denne tid er højvande, og jeg kan kun opleve klipperne oppefra. Også et smukt syn, men ikke det jeg kom efter. Jeg cykler langs kysten tilbage forbi campingpladsen, igennem den lille kystby Rinlo og ad snoede stier, som ind i mellem bliver til lidt teknisk mountain bike kørsel, for at ende i udkanten af Ribadeo. Her er alle de store butikker samlet – Lidl, Jysk, Mercadona og alle de andre kæder – i et gråt og kedeligt industrikvarter, som står i skærende kontrast til den smykke kyst jeg netop er cyklet langs med.


Tilbage i camperen finder jeg en hjemmeside, hvor man kan se tider for tidevandet, og det bedste tidspunkt næste dag er kl. 13.30.Tirsdag morgen får jeg gjort rent og ryddet lidt ud – onsdag kommer Mark og skal køre med i 10 dage, så må hellere fjerne de værste spor fra min ungkarlehybel. Jeg får fyldt vand på, tømt toilet og spildevand, og efter nogle timer almindeligt arbejde, holder jeg på p-pladsen ved Playa de las Catedrales klokken 13. Synet er et helt andet end dagen før – der er fint sand 150 meter ud i havet, og den hektiske aktivitet på parkeringspladsen viser, at jeg ikke er den eneste der kender tiden for lavvande.


Stedet er utroligt smukt, og absolut et besøg værd. Men jeg er en lille smule skuffet ... havde en forestilling om 60-70 meter høje klipper, men må nøjes med virkelighedens 20-25 meter. Jeg kan forestille mig, at her er mange mennesker i højsæsonen, men her i begyndelsen af maj er det helt perfekt. Går rundt i bare tæer i sandet og nyder det imponerende landskab. Krydser lidt vand for at komme ned i enden af stranden, og er nødt til at lave to opsmøg på bukserne. Blot 10 minutter senere, da jeg skal tilbage, skal jeg pludselig have buksebenene op over knæene for ikke at få våde bukser. Så hurtigt kommer tidevandet ind, og inden for en time eller to er hele stranden igen dækket af vand.Jeg sætter kurs mod Santiago de Compostela, som ligger et par timers kørsel derfra. En flot køretur gennem Galicien, og hvor nogle af de andre større byer jeg har besøgt (som fx Pamplona og Bilbao) skuffer lidt ved første øjekast på grund af omfanget af grimme bygninger og kedelige kvarterer, så tager Santiago de Compostela bare imod med åbne arme og fuld skrue på charmen fra første øjeblik. Dog slipper jeg ikke for at bruge den første halve time på at lede efter p-plads, og er som camper forvist til en camper-plads 2,5 km fra den gamle bydel.


Får slæbt alt mit vasketøj (der er meget!) og computer mv ind til den gamle bydel, og lige midt i centrum møder jeg Marce, som giver mig nøglen til den airbnb-lejlighed vi skal bo i de næste tre dage. Mere centralt fås det ikke, og jeg skynder mig at sætte en maskine tøjvask over, og kaster mig ud i byens smalle gader. Her er et rend af vandrestøvler, rygsække og vandrestokke. Man fornemmer hurtigt, at dette er målbyen for den berømte Camino, og udvalget af souvenirbutikker er da også overvældende. Finder er torv og bestiller en kold øl, og sidder dér i de sidste af dagens solstråler, forsøger at holde varmen og tager al den fabelagtige atmosfære ind i lungerne.


---


Info:


Skal du til Playa de las Catedrales, så tjek tidevandet på denne hjemmeside:

50 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

Comments


Læs også

bottom of page