top of page

Oplevelsesrig dag i Holland



To vinternætter på den lidt ucharmerende camperplads udenfor Amsterdam – motorvej på den ene side, højspændingsmaster 200 meter derfra og lufthavnen inden for få kilometer. Så i morges var det tid til at komme videre.


Tilbringer formiddagen i Haarlem, hvor det er markedsdag på pladsen foran St. Bavo katedralen. Rart at slentre lidt rundt, men kulden og blæsten gør besøget forholdsvis kort. Hyggelig by og lille bykerne med typisk hollandsk arkitektur, smalle snoede gader og små specialforretninger.



Fra Haarlem sætter jeg kurs mod Rotterdam, hvor jeg har aftalt at spise frokost med Anne Marie, min gamle klassekammerat fra gymnasiet. Hun har boet 22 år i Rotterdam, så hun er vel det man kalder en gammel rotte :) Snakken går hurtigt, og pludselig er der gået tre timer. Fantastisk hyggeligt at mødes og få snakket om dengang og nu, og hvor vi hver især er i livet. Kunne godt være blevet til mere end det ene glas hvidvin, men jeg er jo desværre i bil. Anne Marie får en rundvisning i mit lille hjem, og vi får krammet farvel med garanti om at ses i Danmark, og jeg glemmer helt at få taget det obligatoriske selfie billede af os. Så det må I have til gode ... men vi ser begge to stort set ud som i gymnasiet!


Jeg taster Kinderdijk ind på gps'en, de kendte møller som er på Unescos verdensarvsliste. Der er overraskende kort at køre til fra Rotterdam, og jeg er hurtigt ude af bilen og gå mellem møllerne. Fantastisk flot område, og møllerne er også imponerende. Det er tydeligt, at området er præget af turisme i højsæsonen, men i dag er der ikke mange mennesker, og betalingsanlægget er lukket, så det er en gratis fornøjelse.



Efter en times traven i kulden begynder mørke skyer at trække ind, og jeg går tilbage til bilen og leder efter en camperplads, som ligger i umiddelbar nærhed af hvor cykelløbet Flandern Rundt skal foregå i morgen. Det ender med endnu en overnatning i Holland – efter 50 km kørsel i Belgien – da det er meget småt med camperpladser i Belgien. Især når man sammenligner med det store udbud der ind til videre har været i både Tyskland og Holland.


Nu er jeg endt på den hyggeligste camperplads på en gård i Zaamslag, 15 km fra grænsen til Belgien. Fik en aldeles varm velkomst af gårdens kone, som på 15-20 minutter fik fortalt alt om stedets historie, nabobyens dialekt, som minder om dansk, katten Tom og det blommetræ på 78 år, som jeg holder lige ved siden af. Hun er selv allergisk overfor blommer, så hun skynder sig som regel at sælge dem i eftersommeren. Pladsen koster 14€ for en nat inkl. vand og strøm, og jeg fik to frisklagte landæg med i købet. Fantastisk sted (og med lynhurtigt wifi!).


I morgen går det mod Kwaremont, som er dét sted på Flandern Rundt ruten jeg har udset mig. Det er den første af de 18 stigninger rytterne skal over, og jeg skulle blive mødt at dem allerede omkring 13:15-13:45, præcis halvvejs i løbet ved 136 km. Så har jeg nemlig tid til at komme videre gennem Belgien bagefter, og forhåbentlig havne et sted østpå, ikke så langt fra grænsen til Luxembourg.


Tak for en dejlig dag!



108 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

Comments


Læs også

bottom of page