top of page

Backup og datasikkerhed

Rigtige mænd tager ikke backup, sagde man en gang … men i dag ved vi også, at rigtige mænd kan græde!


Det kan være rigtig ærgerligt at miste billederne fra børnenes fødsel eller at skulle genskabe bryllupsvideoerne. Det er nærmest ikke til at bære. Men at miste data i din forretning – dine kunders data – kan være direkte angstprovokerende og belagt med store økonomiske tab. Og tab af tillid.Jeg er hysterisk med backup, og alt hvad jeg foretager mig digitalt, bliver der lavet backup af – hvad enten det er på mobilen, på tablet eller på computeren. Og jeg gøre det flere gange. Dagligt. Faktisk har jeg tre kopier af alt inhouse, og det hele bliver sendt ud af huset hver nat og lagt på en ekstern server, i dobbelt kopi. Så jeg har fem (5) kopier af alt. Det er mit levebrød vi snakker om, og her går jeg helst med både livrem, seler, sikkerhedsnåle, velcro og gaffatape – jeg vil ikke risikere at stå med bukserne nede om knæene.


Så at skulle etablere noget der tilnærmelsesvis ligner samme niveau af backup on-the-road, er ikke helt let. Og det stiller høje krav til internetforbindelsen, som jeg ikke kan være sikker på er til stede alle steder og hele døgnet.


Det er min plan, at montere en safetybox i camperen – jeg siger ikke hvor – et sted, hvor den kan skrues forsvarligt fast. Heri skal der være plads til en SSD harddisk på 4-8 TB, gerne med spejling, så jeg har en kopi, hvis den ene disk står af. Grafisk arbejde stjæler desværre rigtig mange gigabyte, og i perioder vil jeg nogle dage producere op til 10-20 GB. Udover arbejdsdata kommer jeg også til at producere en del data i form af billeder og videoer fra turen.


Det er ikke realistisk at uploade mobilt til en ekstern server, heller ikke selvom 5G bliver udbredt rundt omkring i Europa frem mod 2022. Så løsningen med en spejlet disk i bilen er fin, og så vil jeg uploade til ekstern server i Danmark hver gang jeg rammer et hotel eller en Airbnb-lejlighed eller lignende mulighed for fast netforbindelse.


Jeg vender tilbage med en mere detaljeret beskrivelse af løsningen, når indretningen af bilen går i gang. Ind til da – husk backup!


24 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

Comments


Læs også

bottom of page