top of page

Artikel i Velomore

I fredags udkom årets første nummer af Cykelmagasinet Velomore, og dermed også min første rejseartikel i forbindelse med Mus og Pen Out of Office. Det er første gang jeg får udgivet en artikel, så det var en lidt speciel følelse at nappe magasinet fra hylden i Menus bladkiosk. Og en sjov fornemmelse, at have afleveret tekst og billeder, og overladt layout og grafisk arbejde til andre – i min hverdag er det oftest omvendt.I artiklen kan du læse om alle forberedelserne til turen, hvordan idéen er opstået og blevet omsat til virkelighed. Du kan læse om overvejelser, bekymringer og alle de mange detaljer der pludselig dukker op, når man beslutter sig for at gøre noget ved drømmen.


Uddrag:

Tankerne snurrer rundt i hovedet på mig, og jeg ænser hverken mudder eller kilometer. Skal jeg gøre det? Tør jeg? Og hvad med kunderne, vil de synes om at arbejde sammen med en grafiker på distancen? Og hvad skal jeg køre i? Og hvordan med internet? Og backup? Og … og nåja, hvad med børnene og kæresten, hvad vil de synes om projektet? Måske er det nemmere bare at glemme det, og lade det være ved idéen.

Magasinet har været yderst gavmilde og ladet mig brede mig over hele 16 sider, så jeg har kunnet fortælle grundigt om tanker, udstyr og selve camperen jeg skal bo og leve i. Jeg havde en drøm om, at få lov at skrive rejseartikler fra turen, og at jeg samtidig kan skrive til et medie, hvor også cykling får en central rolle, gør det endnu bedre.Det var egentlig bare en skriftlig henvendelse til Velomores daværende chefredaktør, der skulle til. Han synes mit projekt lød spændende, men fortalte også, at han havde fået andet job, og derfor ville sende mig videre til hans afløser, Søren Sorgenfri, som ville overtage posten. Søren og jeg havde et par telefonsamtaler, hvor jeg fortalte om min tur, og han om sine planer og tanker med magasinet. Der var hurtigt god kemi, og jeg kastede mig ud i at skrive et oplæg til den første artikel i december. Desværre blev Søren ramt af en slem hjernerystelse, hvilket han også beskriver i lederen i bladet, og han har derfor besluttet at stoppe som chefredaktør allerede efter hans første nummer. Han kommer til at følge april-udgaven til trykken, men derefter kommer der endnu en redaktør på banen. Så på under tre måneder kommer jeg til at arbejde sammen med tre redaktører. Jeg håber den tredje viser sig ligeså engageret og cykel- og eventyrinteresseret som de to forgængere. Det har ind til videre været et spændende samarbejde, og for mig en hel ny måde at arbejde med magasin på – som skribent.


Uddrag:

Og hvad vil dét, at jeg vælger, at tage mig selv ud af min kærestes hverdag i fem måneder, gøre ved vores forhold? Vil vi savne hinanden? Det håber jeg. Og jeg forestiller mig også at det kan bringe en helt ny energi ind i forholdet. Gøre os nysgerrige på hinanden påny. På hvad vi drømmer om, hvad vi har af værdier og hvor vi gerne vil hen.

Cykelmagasinet Velomore vil gerne følge hele turen og bringe artikler i de næste 3-4 magasiner, og jeg har også været i dialog med Rejsemagasinet Vagabond, som også gerne vil have 3-4 artikler. Hvor vinklen til Velomore er på oplevelserne undervejs på mountainbiken, så vil vinklen til Vagabond mere være omkring dét at kombinere arbejde og eventyr. Jeg glæder mig over, at skriveriet bliver en stor del af min hverdag undervejs, og at kunne fordybe mig i tekst og oplevelser på en anden måde end de korte opslag på sociale medier.


Er du cykelinteresseret, så giv en 100-lap for det nye magasin, som er en sammenlægning af de to tidligere danske cykelmagasiner, Cykelmotion Danmark og Cykelmagasinet. Dette første nummer for 2022 er spækket med fede artikler, og særligt er der meget mountainbike, og så naturligvis en masse om drømme, som er et gennemgående tema for denne udgave.


Rigtig god læselyst!


49 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

Comments


Læs også

bottom of page