top of page
Forfatters billedeBo Funder

En imponerende turistfælde


Jeg har i mange år haft Mont-Saint-Michel på min bucketlist ... jeg har mange ting på min bucketlist, men klosteret der ligger derude beskyttet af tidevandet, har altid draget mig. Nu er jeg her endelig, og dagen skal bruges til at tage det hele ind.


Vi rigger cyklerne til, og cykler ud mod kysten. Efter få kilometer har vi klostret og den lille omkringliggende by i syne. Vi er forholdsvis tidligt på den, luften er endnu kølig og vi møder ikke mange mennesker endnu. Det ændrer sig dog hurtigt, da vi kommer til broen, som fører ud til klostret. Der er en strøm af mennesker, som alle har været en anelse tidligere ude af fjeren end os. De fleste har valgt at gå ad den lange, buede bro, der sikrer at man på alle tider af døgnet kan færdes tørskoet derud og tilbage, nogle tager de gratis shuttlebusser, og ganske få er, som os, på cykel.



Vi er heldige med vejret – solen skinner, der er ganske få dekorative skyer hist og her, og varmen begynder at flå overtøjet af menneskerne på vejen. Vi låser cyklerne forsvarligt fast og begiver os ind ad porten. Hvis man ser det med negative briller, så kan oplevelsen måske godt minde om en tur i Ikea en lørdag formiddag. Her er mange mennesker! Ser man det derimod med de positive briller, så er det som at træde ind i en scene i Game of Thrones, og det er sikkert ikke kedelige ting de toppede brosten har lagt trædeflade til gennem tiderne.






Byggeriet på øen er påbegyndt omkring år 900, men øen har været befæstet siden det 6. og 7. århundrede. Klostret har også fungeret som fængsel, men er i nyere tid igen kloster med en orden for både nonner og munke. Mont-Saint-Michel er i dag en selvstændig kommune. Vi går gennem utallige rum, sale og gårde i klostret, og er heldige at ramme en gudstjeneste netop som vi går igennem kirkerummet. Efter klostret venter den lille klynge huse, som på malerisk vis er klistret på siderne af øen. Det kunne lige så vel være en forlystelsespark, og uvalget af restauranter og souvenirkiosker er da også overvældende.


Tilbage på fastlandet skifter vi til cykeltøj og -sko. Vi har udset os en lille skov, som ligger ca 15 km fra campingpladsen. Turen dertil byder på en enkelt, lang stigning, og da vi kører ind i skoven er det tydeligt, at det ikke er en skov der bliver brugt meget. Vi finder en sti, som faktisk byder på et fint flow, som kan holdes i god fart, da terrænet er ganske fladt. Det er fedt at få pulsen op igen, og give den fuld gas ... er ved at ryge af sporet en enkelt gang, men ellers forbliver turen udramatisk. Efter 5 km i skoven stikker vi igen næsen mod Mont-Saint-Michel, da vi vil ned og så hvordan det tager sig ud ved højvande. Kun afbrudt af en crepe, kan vi skrive godt 60 km i cykel logbogen – og øen og klostret tager sig usædvanligt godt ud med vand på alle sider og solen på vej ned.


En eventyrlig dag, hvor kultur, natur og cykeloplevelser gik op i en højere enhed.



——



Mont-Saint-Michel:

Der findes nok ikke dage hvor man kan opleve øen alene, men hvis du ikke er tidligt på den, så vent til sen eftermiddag, hvor mange af turisterne er på vej tilbage.


Vil du planlægge i forhold til tidevandet, så tjek evt. denne side, hvor du kan finde tider for høj- og lavvande:





105 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

1 år

500 øjeblikke

コメント


Læs også

bottom of page