top of page
DJI_0386.JPG
IMG_5289.jpeg

Som udgangspunkt er ruten ikke fast. Det er vigtigt for mig, at jeg hele vejen fokuserer på, at passe det daglige arbejde, så ingen oplever en nedgang i hverken kreativitet eller produktivitet. Så jeg er indstillet på at der vil være perioder som er mere travle end andre – og i de perioder vil der naturligvis være færre oplevelser. Det kan også blive nødvendigt at forkorte ruten, hvis jeg fx er ’groundet’ et sted i længere tid pga projekter og opgaver. Det er en helt naturlig del af projektet og et vigtigt element i ’det store uvisse’.

 

Undervejs vil jeg besøge både kunder og leverandører, familie og venner, og forhåbentlig får jeg held med at kontakte lokale MTB-klubber rundt omkring, som kan vise mig deres lokale spor og hemmelige ruter.

 

Starten gik den 21. marts 2022 og jeg vender efter planen hjem igen den 14. august.

Driften af virksomheden skal have samme fokus som i min nuværende arbejdsdag.

Min nuværende position

- MOGPOOO2022 - The Big Plan, ver11.jpg

Snekkersten,

Danmark

56° 0'45" N

12° 35'40" Ø

20 m.o.h.

Stiplede gule markeringer betyder, at jeg har gæster med om bord. Klik på kortet for at se flere detaljer.

Tid til hjemkomst:

Roadtrip status

Ruten, måned for måned

Rute 1 marts-april.jpg

1. måned – marts-april 2022

Jeg forlader trygge Snekkersten mandag den 21. marts, og kører tværs over Danmark og ud til mit første overnatningssted ved Vadehavet på den tyske ø Sylt. På vejen holder jeg turens første møde i Slagelse.

Fra Sylt kører jeg til Lüneburger Heide nationalpark, som ligger lige syd for Hamburg. Her skulle der være mulighed for at få de første bakker i cykelbenene. Endnu et hak sydpå, så jeg rammer Harzen, Bloksbjerg og Tysklands efter sigende bedste MTB-område.

Vestpå og besøge Heidis familie og herefter nordpå, og ind i Holland, langs kysten til Amsterdam og besøg i Rotterdam.

I Belgien standser jeg for at opleve årets udgave af Flandern Rundt (hvis jeg kan finde plads) og heppe på Asgren.

Et stik ind i Luxembourg, og tilbage til Tyskland hvor jeg forhåbentlig skal besøge en fabrik.

I Paris får jeg følgeskab af en god ven, Jørgen, som kører med gennem Normandiet og Bretagne til Nantes. Efter en spændende tur langs med Atlanterhavet med stop i bl.a. Bordeaux og Biarritz, slutter måneden i det nordlige Spanien.

6 lande – Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg, Frankrig og Spanien.

2. måned – maj 2022

Stort set hele maj måned bruges til at udforske den Iberiske halvø. Særligt glæder jeg mig til kysten og bjergene i det nordlige Spanien, og så bliver det mit første besøg i Portugal, hvor jeg får følgeskab af Mark, en gammel ven og grafikerkollega, som kører med gennem hele landet fra nord til syd. Vi skal blandt andet scoute mountainbike-spor, og så bliver det med sikkerhed også til en afstikker fra Porto, ind i landet og op i Douro Valley, for at se hvad de portugisiske portvinsgårde har at byde på.

I Lissabon får vi besøg af Marks kone Anette, og Heidi. Efter et par dage sammen, kører Heidi og jeg langs Algarvekysten og op gennem Spanien. Vi skal besøge Sevilla, måsle Malaga-området, og så til Madrid, hvorfra jeg igen er på egen hånd. Videre til Pyrenæerne og Andorra, og derfra ind i det sydlige Frankrig og et smut op i Provence. 

4 lande – Spanien, Portugal, Andorra og Frankrig.

Rute 2 maj UDSNIT.jpg
Rute 3 juni UDSNIT.jpg

3. måned – juni 2022

Via den franske og italienske Riviera, kører jeg nogle dage rundt i Toscana og prøver cyklen af i det bakkede landskab. Videre til Piombino i Italien, og med færgen til dramatiske Korsika, som jeg skal krydse på en uges tid.

 

Fra Bonifacio, på Korsikas sydspids, sejler jeg til Sardinien – et ventet gensyn. Hér har jeg en hel del at udforske – og gerne på cyklen, så måske er en uge ikke nok?

 

Efterfølgende skal jeg med færge videre til Sicilien og al dens charme. Hér mødes jeg med Nikolaj (min yngste søn), Loke (Heidis søn) og Heidi, som kører med en uges tid. På tåspidsen af Italien skal vi besøge min kusine Mette og hendes familie.

2 lande – Frankrig og Italien.

4. måned – juli 2022

I Napoli skifter Heidi og jeg børnene ud, da Sebastian og Line (min ældste søn og hans kæreste) overtager bagsædet fra Nikolaj og Loke. Kurs mod nord, op gennem Italien og gennem smukke og oversete Umbrien og til Toscana. I Venedig har vi et par dage sammen, inden de tre flyver hjem og jeg atter er alene i camperen.

 

Oprindeligt var min plan at køre til Kroatien, men tiden bliver nok presset, så jeg nøjes med nationalparkerne i Slovenien og forhåbentlig en kold øl med min fætter, som er nede og paraglide på de kanter.

Alperne venter, og cyklen skal atter i brug. Jeg samler Frederik og Melanie (min mellemste søn og hans kæreste) op omkring Milano eller Como-søen, og vi kører sammen mod bjergene og Livigno – min elskede lille landsby. Om de kører med videre eller skal retur til Milano har endnu ikke på plads, men når jeg igen er på egen hånd fortsætter jeg ind i Østrig og kører mod øst.

8 lande – Italien, San Marino, Kroatien, Slovenien, Frankrig, Schweiz, Lichtenstein og Østrig.

Rute 4 juli.jpg
Rute 5 august UDSNIT.jpg

5. måned – august 2022

Fra Østrig kører jeg ud af Alperne mod øst og besøger tre hovedstæder på stribe – Wien, Bratislava og Budapest. Herfra går det nordpå gennem Slovakiet, som også skulle byde på gode MTB spor.

 

Om jeg skal en tur ind i Polen til Warszawa og besøge en fabrik, eller om dagene bliver brugt på MTB'en i Tjekkiet, har jeg endnu ikke besluttet – det vil tiden vise.

Turens sidste uge går det mod Berlin, hvor Heidi og nogle venner møder mig. Efter en schnitzel og et par weissbier, følges vi ad det sidste lille stykke, hjem til Danmark.

6 lande – Østrig, Ungarn, Slovakiet, Polen, Tyskland og Danmark.

bottom of page