top of page

På heksejagtMin første fridag på turen starter en anelse køligt. Endnu en rookie-mistake gør, at jeg løber tør for gas lige inden sengetid, og da vejrudsigten meldte ned til 3-4 gr. tilbragte jeg natten i sovepose med to dyner, uldsokker, halsedisse og hue. Jeg har det på video, men det er ikke noget kønt syn. Så det der skulle have været en hyggelig lørdag morgen med müsli og varm kaffe på sengen, bliver til scouting efter gas og en caffelatte fra den nærmeste tankstation.


Jeg kan få gas på camperpladsen, men først i eftermiddag, så jeg rigger cyklen til, og får monteret en holder fra Scosche på styret til min iPhone, så jeg kan følge med på kort, hvor jeg er hele tiden (der kommer mere om Scosche i en separat blog senere). Det er min tanke, at cykle fra Bad Harzburg og direkte op til toppen af Brocken, som på dansk er bedre kendt som Bloksbjerg. Fra min barndom har jeg et billede af, at bjergsiderne er spredt med hekse, for der bliver jo alligevel brændt en del af. Og da byen er fyldt med hekse, kosteskafter og andre hekserekvisitter, så bliver jeg nødt til at komme op og se om der er hold i barndomsfantasierne.Fra camperpladsen er der ca 150 meter (ikke højdemeter) nedad bakke til stien starter, og så går det ellers opad de næste 12 kilometer. Og det går meget opad. Jeg havde lidt glemt hvor dejligt fladt Danmark er. Jeg bliver overhalet af en ældre mand (55 plus eller sådan noget) på el-MTB, som pludselig virker utrolig relevant. Efter en teknisk nedkørsel med rødder og klipper, krydser stien en dæmning. Fantastisk flot sted, og man kan se toppen af Brocken, som minder lidt om Mont Ventoux med radarstationen og tv-masterne.


Efter dæmningen har jeg kørt godt 300 højdemeter på 2,5 kilometer, og det bekymrer mig lidt at de næste 5-6 kilometer er dejlig flade og letkørte. Jeg ved at der fra camperpladsen skal være knap 900 højdemeter til toppen, så jo tættere jeg kommer på opstigningen, jo stejlere må de sidste kilometer blive. Og det gør de også ... og under normale omstændigheder ville det være fint nok, men vinteren har tilsyneladende været god hernede, for med 3,8 km tilbage begynder den første sne. Og inden længe må jeg af og trække – hele betonvejen er dækket af 30-40 centimeter våd slushice.En lille kilometer fremme står min ven med el-MTB'en og kigger på sin gps. Vi snakker lidt, og han mener ikke det er muligt at nå til toppen. Og det kan jeg godt forstå, når han skal skubbe en cykel på 25-28 kg opad, men her er det min lille lette XC mountain bike på godt 10 kg kommer til sin ret. Så jeg klør på. De sidste 2,5 km tager næsten en time, skubbende cyklen op gennem sneen. Med en kilometer tilbage kan man heldigvis se toppen, og det giver ligesom et fokuspunkt.
Langt om længe når jeg op. Har ikke set skyggen af hekse, men til gengæld en ufattelig masse døde graner, som jeg kommer til at skrive mere om i min artikel til Velomore. Størstedelen af den skov man kan se fra toppen er død. Alle de udgåede træer kan til gengæld blive til mange kosteskafter.Jeg havde håbet at nedturen, som er på bjergets sydside, ville være fri for sne, men det ender med yderligere 4 kilometer trækken med cyklen. Heldigvis er jeg ikke alene og får snakket med en del mennesker på nedturen, og bliver sågar inviteret med til en polterabend. Men de skulle op, ikke ned, så jeg takkede nej.


De sidste 500 meter af stien er kørbar, og så rammer jeg asfaltvejen, som bringer mig tilbage, ned til Bad Harzburg med 12 kilometers trillen. Benene er godt møre, efter fem timers slid, og jeg fik undersøgt min barndomsteori, men fandt ingen hekse selvom der var sort af mennesker på toppen.


Nede igen får jeg fat i lederen af pladsen, og køber en gasflaske med tysk tilslutning. Umiddelbart passer den, men får rodet med det i halvmørke og kan ikke få den sat ordentlig på. De indikatorer, der gerne skal blive grønne, forbliver røde, så jeg er lidt bekymret for at tænde for gasfyret. Og kort tid efter aktiveres gasalarmen, så der må være en utæthed. Det er mørkt og jeg er træt, og istedet for at fortsætte med at gøre tingene forkert, beslutter jeg at koble slangen fra, forberede mig på endnu en kold nat og så gøre det rigtigt med friske øjne i morgen tidlig.


Man lever så længe man lærer! ... godnat :)
100 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

Comments


Læs også