top of page

Livsnødvendige funktioner i camperen


Den første måneds tid on-the-road har jeg fundet ud af, at der er visse ting, som jeg løbende, og helt automatisk, holder øje med og inde i mit hoved hele tiden har status på. En form for diagram, så jeg har styr på tingenes tilstand og nivuea. Mangler jeg vand? Er jeg ved at løbe tør for gas. Skal toilettet snart tømmes? Giver solcellen strøm? Alle den slags livsnødvendigheder, som gør at hverdagen kan fungere her om bord i mit lille rullende hjem og kontor.


Nogle af søjlerne skal helst være fyldte, andre tomme. Det er altså ikke optimalt, at køre rundt med fyldt toilet uden strøm. Eller at have tømt toilettet, men ikke have vand. Eller – gud forbyde det – både mangle gas og rødvin.

Så selvom man naturligt ville tro, at en søjle, der er helt skraveret er godt, så er det ikke nødvendigvis tilfældet.


Og jeg har også fundet ud af, at med fem måneder til rådighed, så er det ikke sikkert at jeg kommer til at opleve det, der må være enhver campers Nirvana – at være helt fyldt op på diesel, gas, strøm, vand, rødvin, køleskab og sprinklervæske, samtidig med at både spildevandstank og toilet er nytømte. Det er en yderst sjælden situation, som det kun er få forundt at opleve.


Men det er jo godt at have et mål at stræbe efter!


Tegningen viser min nuværende status, og den er faktisk ganske god. Efter tre nætter uden varme i bilen, og efter at vejret er gået fra 26 grader til kun 9, så lykkedes det mig endelig i dag, at få byttet min tomme gasflaske fra Belgien ud med en fyldt fransk en. Tre steder er jeg blevet afvist – de ville ikke tage den gamle i bytte. Men i nat skal jeg sove i varme, spise mig mæt og også have et enkelt glas af de lokale dråber.


Jeg er nemlig mellemlandet i en lille flække 7 kilometer fra Pomerol, 20 km fra Saint-Emilion og knap 40 km fra Bordeaux – hvis de navne siger nogen noget. I morgen regner jeg med at besøge Bordeaux, og i løbet af eftermiddagen finde et vinslot at sove ved. Fredag sætter jeg atter kurs mod kysten, og Biarritz, inden jeg i løbet af weekenden forlader Frankrig og kører ind i Spanien. Det bliver spændende at tage fat på den del af turen.


God aften fra Saint-Medard-de-Guizières :)


111 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

コメント


Læs også

bottom of page