top of page

Hvad skal der til for, at føre din drøm ud i livet?

Vi kender nok alle sammen aftenerne med venner eller familie, hvor snakken går på drømme. Hvor sætninger som ‘Aj, hvor kunne det være fedt hvis …’, ‘Ja, dét skal vi simpelthen en dag …’ eller ‘Prøv at forestille dig, hvis man …’ er evigt tilbagevendende, og hvor den ene drøm efter den anden rammer samtalen. Men lige så hurtigt som drømmeskyerne vokser sig store over spisebordet, lige så ofte fordamper de dagen efter, når den ‘grå’ hverdag sætter ind. Lige ind til næste gang, hvor drømmeemnerne tages op igen.


Og sådan kan man gå gennem hele livet og aldrig rigtig få gjort noget ved de ting man virkelig drømmer om. Om det er et roadtrip, en jordomrejse, at tegne sit eget drømmehjem, tage en ny uddannelse eller gøre noget ved freelancedrømmen er sådan set ligegyldigt. Problemet er, at alt for mange af os aldrig får virkeliggjort drømmene. Og det synes jeg er synd.Der kan være mange årsager til, at vi ikke får gjort noget ved vores drømme. Måske er drømmen for stor og uoverskuelig at gøre til virkelighed. I så fald skal drømmen måske justeres. Eller vi stopper os selv, fordi vi tænker at det er økonomisk urealistisk, eller det får for mange konsekvenser for os selv og vores nærmeste. Og hvad vil folk ikke tænke! Og vi har også hunden. Og bilen er ikke betalt. Og hvad med farmor? …

Langt henad vejen lever de fleste af os, som det forventes at vi lever. Som normerne tilsiger det. Tidligt i livet ser vi hvordan vores egen familie og andre lever og indretter sig i livet. Det bliver en rettesnor for langt størstedelen af vores liv og opfattelse af, hvad vi gerne vil opnå. Men ind imellem har vi alle drømme om at bryde mønsteret, gøre noget vildt, udleve det store eventyr eller helt ændre vores måde at leve livet. Skifte arbejde eller helt skifte fag.


Så hvordan får vi gjort noget ved det? Det behøver jo ikke være den helt store livsomvæltning, der skal iværksættes – måske kan det være godt at øve sig lidt, og fx virkeliggøre nogle små drømme først.


Den helt store game changer for mig, med at virkeliggøre Mus og Pen Out of Office var, da jeg første gang sagde det højt. Da jeg rent faktisk satte ord på tankerne over for andre og blev mødt med begejstring. Det ændrede det hele fra kun at være i mit hoved, til pludselig at være noget der kunne blive til virkelighed. Herefter begyndte jeg at skrive ned. Alle mine tanker og forestillinger – hvad kunne jeg godt tænke mig, hvordan skulle det være, hvornår skulle det ske, og hvad ville det rent praktisk kræve.


Jeg oplevede, at alt det jeg skrev ned hurtigt ændrede sig fra at være tanker og drømme, til at blive til egentlige to-do-lister. Så nu var det ikke længere noget jeg drømte om, det var derimod ting jeg skulle få gjort.


Ret hurtigt kom der også dato på tingene. Eller en cirka periode for hvornår det skulle ske, som senere blev til en specifik dato. Det gjorde ligeledes en forskel – for nu blev drømmen til et mål. Og alle mine to-do-ting blev til delmål, som ‘bare’ skulle fikses for at kunne nå målet.


Så mit bedste råd til dig, der ønsker at gøre mere ved dine drømme, er følgende:

  • sig det højt (du vil blive overrasket over hvor engagerede folk kan være i at høre om og bidrage til din drøm)

  • skriv ned og del op (beskriv drømmen kort. Lav to-do-lister og delmål – nu har du en plan!)

  • sæt datoer på (deadlines for både mål og delmål gør, at det er lettere at få tingene til at ske)


Hvad er din drøm, dit mål, din dato? – skriv det i kommentarfeltet, så er du måske allerede på vej til at virkeliggøre det!


22 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

Comentários


Læs også

bottom of page