top of page

Bare endnu en dag på kontoretVågner kl. 6 i morges, og har straks vand i tankerne. Aftenen før, da jeg skulle børste tænder, løb jeg tør for vand. Så min første tanke er, at få fyldt noget vand på, så jeg kan få kaffe! Og derefter en tur på tønden og et bad – der er nemlig ingen af delene på den ellers utrolig smukt beliggende camperplads. Jeg har udsigt til de lyngklædte bakker i Lüneburger Heide, og vi er kun 4-5 campere parkeret mellem træerne.


Jeg erfarer til min irritation, at vandstationen er lukket og først åbner i april. Det skal lige kommenteres i app'en Park4Night, så andre ikke løber ind i samme problem i vinterhalvåret.

Så uden udsigt til kaffe og morgentoilette, drejer jeg tændingsnøglen og sigter mod en anden camperplads i nærheden, faktisk kun 10 km væk. Den første er jeg ved inden kl 8, men jeg har en eller anden luren fornemmelse ved pladsen. Kan ikke sige, hvad det er, men kører derfra igen, og et kvarter efter drejer jeg ind på gårdspladen til Ferienhof Cohrs, som er et bondegårdsferiested med 20-30 heste og alle faciliteter til en aktiv børneferie om sommeren. Lige nu er der stille. Meget stille. Jeg traver rundt på gården for at finde liv, men møder udelukkende firbenede beboere. På døren til hovedhuset, som ligger lidt gemt, står et tlf. nr., og jeg får efter et par forsøg fat i en pige, som i løbet af få minutter får alt det praktiske på plads.


Jeg er eneste gæst på gården, og har fri adgang til toilet, bad, køkkenfaciliteter – og heste, hvis det skulle være. Men det skal det ikke, for jeg skal arbejde, og ender med min første travle arbejdsdag på turen. Dejligt, at kunne begrave sig i noget velkendt, når nu alting omkring en de seneste dage har været nyt, utrygt og en kende stressende.Klokken 17 går jeg en tur. Intet spændende at berette om det, og tilbage tager jeg mit første rigtige bad – altså ikke i camperen, men i en brusekabine hvor der er plads til at få hænderne ud fra siden og bukke sig ned, når man taber shampooen. Velduftende tilbage på pinden får jeg faktureret og lavet backup, og der bliver også trukket lidt kabler til router og server, så jeg ikke skal rigge alt til og fra hele tiden.


I morgen går det tidligt sydpå til Harzen, hvor det er planen at tage en længere cykeltur lørdag, gerne til toppen af Bloksbjerg i 1.200 meters højde. I mellemtiden lidt billeder fra min fyraftenstur i går, hvor jeg cyklede rundt i nationalparken. Det blev til to fede nedkørsler og en stejl opstigning til Wilseder Berg i beskedne 169 meters højde. Men godt at få cyklen ud på grus og rødder, og hele området her er bestemt anbefalelsesværdigt. Der er et kæmpe netværk af vandre- og cykelstier, som alle er fint afmærkede. Skal du herned, så gør det om efteråret, når al lyngen blomstrer – det må være usandsynligt smukt.


Godnat herfra hestegården :)——


Praktisk:

Lüneburger Heide nationalpark ligger godt 50 km syd for Hamburg, og findes nemt ved at følge skiltene. Masser af overnatningsmuligheder, og så også en del gasthofs, men mange af dem var lukket pga mangel på personale.


Ved Bispingen, helt tæt ved motorvejen, ligger der endvidere et kæmpe gokartcenter og et indendørs skianlæg. Det hele var meget øde og lukket, da jeg kørte forbi, men så imponerende ud, hvis man er til den slags.


118 visninger

Seneste blogindlæg

Se alle

Endelig!

Comments


Læs også

bottom of page